Styrningsteknik


Så fungerar styrteknik

Styrtekniken är en viktig del av alla automatiseringar. Inom styrtekniken bestämmer vissa ingångsvärden olika slags utgångar, ofta med hjälp av en mellanliggande aktuator. Till skillnad från vid reglering görs ingen återkoppling av utgångsstorleken vid ingången. Inom styrtekniken är regleringen oftast digital, det vill säga binär. Överföring av mätvärden som tryck och temperatur görs oftast med analoga signaler, men även här börjar digitalt protokoll bli en del av styrtekniken, då den är mindre känslig för störningar.

Användningsområden för styrteknik

Styrtekniken är en viktig del av automatiseringstekniken och används inom nästan alla anläggningar. Här är några exempel:

  • Maskinstyrning inom industri- och tillverkningsprocesser
  • Tidsprogramstyrning för trafiksignaler
  • Styrningar inom byggnadsteknik (t.ex. jalusier och belysning)

Det finns i själva verket väldigt lite teknik, både inom industrin och privat, som fungerar helt utan styrningar. Det finns i själva verket väldigt lite teknik, både inom industrin och privat, som fungerar helt utan styrningar. Det beror på att vi ställer allt högre krav på tekniken och den måste vara avancerad nog för att kunna anpassas individuellt.

 

Styrteknik hos Automation24

Automation24, webbutiken för automatiseringsteknik, har ett stort sortiment med artiklar inom området styrningar. Här hittar du produkter med pålitlig märkeskvalitet från välkända tillverkare som Siemens, med det modulära styrsystemet LOGO! och serien SIMATIC S7-1200. Dessutom erbjuder vi lämpliga tillbehör, som programvaran för programmering LOGO! SOFT COMFORT . När det gäller styrteknik beror mycket naturligtvis på detaljerna! Praktisk funktion: Hos Automation24 kan företagskunder välja att se priserna exklusive moms, vilket ger en bättre översikt över onlinehandeln.

Hos Automation24 finns ett stort urval av produkter inom styrteknik till mycket förmånliga priser. Beställ lämpliga artiklar till din anläggning här!