ifm electronic

ifmHos Automation24 finns en mängd artiklar från den världsberömda tillverkaren ifm electronic till förmånliga priser. Med produkterna från ifm electronic går det lekande lätt att registrera och övervaka processer samt att mäta vätskeflöden.


ifm electronic: Automationsspecialist med internationell erfarenhet

ifm electronic, även känt som bara ifm, är en global tillverkare av olika artiklar som används inom automatiseringsteknik. Företaget grundades i Essen 1969 och är än idag ett familjeägt bolag, nu i andra generationen. ifm automationsteknik imponerar på internationella användare från en mängd olika branscher. Med sin årslånga erfarenhet och expertis, särskilt inom sensorer och givare, är ifm electronic en värderad och världsledande tillverkare. Hur allt började kan du se här.

För vilka branscher producerar ifm electronic?

Produkterna och lösningarna från ifm electronic används bl.a. i följande branscher:
  • Livsmedelsindustrin
  • Bilindustrin
  • Vattenbearbetning (dricksvatten, industriellt avloppsvatten, simbassängsteknik etc.)
  • Värme-, kyl- och ventilationsanläggningar

Produkterna från ifm electronic används till exempel för att mäta temperatur, registrera positioner och övervaka förbrukning av olika ämnen.

Ett brett produktsortiment från ifm till oslagbara priser hos Automation24

Hos Automation24 kan du, inom kategorin Sensorsystem, handla positionsgivare från ifm till bästa pris. Dessa arbetar helt elektroniskt och är därför fria från slitage. De kännetecknas också av höga kopplingsfrekvenser och ett enkelt handhavande.

Induktiva givare och kapacitiva givare är lämpliga för detektering av närliggande föremål.

Med ifm fotoceller och ljussensorer kan du upptäcka objekt på större avstånd. Cylindergivare, med sin speciella design, är lämpliga för speciella tillämpningar. Vid längre avstånd genom icke-magnetiskt material kan magnetgivare komma till användning.

För en tillförlitlig flödesmätning och övervakning finns även processgivare från ifm electronic. Där det förekommer direktkontakt med mediet, uppfyller givarna högt ställda krav. De är tryck-, vibrations- och stöttåliga och har en hög kapslingsklass samt är även medie- och temperaturbeständiga.

I sortimentet hittar du även flödesgivare och temperaturgivare samt passande utvärderingsenheter. Dessutom finns ett urval av ifm flödesmätare, tryckgivare, motståndstermometrar, nivågivare samt gränslägesgivare.

Du hittar dem också inom kategorin rörelsesgivare. Med ifm pulsgivare och inkrementella encoders såväl som vibrationsgivare kan du övervaka belastningen på din utrustning på ett tillförlitligt sätt och undvika maskinhaverier.

För att visualisera status på din utrustning kan du hitta kompletta signaltorn från ifm under kategorin kontroll och signalering. Dessa är konfigurerbara via IO-Link.

För att dina givare ska vara redo för framtida utmaningar erbjuder Automation24, i kategorin styrningsteknik, ytterligare lösningar med hjälp av IO-Link från ifm. Använd det oberoende gränssnittet och extrahera all information ur dina applikationer och utrustningar för vidare bearbetning.

Olika givarkonstruktioner kräver varierande anslutningsteknik. För dina givare finns högkvalitativt M12-givar- och anslutningskablage samt kontaktanslutningar för ett brett spektrum av applikationer i webbutiken.

Hos Automation24 hittar du en mängd produkter inom automationsteknik från ifm electronic. Välj rätt givare till dina applikationer för en ökad effektivitet samt för att göra avläsningar mer exakta.

Ett snabbt tips: På begäran erbjuder vi dig vår parametreringstjänst för inkrementella ifm pulsgivare samt även en parametreringstjänst för ifm temperaturgivare.

Önskar du mer information om de induktiva givarna från ifm? Automation24 har sammanställt en praktisk översikt som finns att läsa här.