+GF+ – Georg Fischer AG

Georg Fischer Vill du kunna mäta, övervaka och kontrollera dina processer med största precision? Då är det dags för dig att lära känna tillverkaren +GF+, också känd under namnet Georg Fischer, och deras pålitliga mätteknik.


Vilka är Georg Fischer resp. +GF+?

Georg Fischer, eller kort och gott +GF+, är ett företag som grundades 1802 och har sitt huvudkontor i Schweiz. +GF+ började som ett kopparsmältverk och utvecklingsplats för nya legeringar.

Sedan dess har den framtidsinriktade tillverkaren med sitt "GF Piping Systems", vilket är en av tre divisioner, specialiserat sig på rörsystem, mätteknik och tillhörande plast- och metallkomponenter för en mängd olika installationssituationer. Georg Fischer arbetar alltid med stabila och innovativa systemlösningar för att kunna möta kunders krav på lång sikt. Man ser till att produkterna är säkra, snabba, ekonomiska, korrosionsbeständiga och underhållsfria.

På så sätt säkerställer +GF+ säker transport av dricksvatten, vätska och gas.

För vilka branscher är systemlösningar från +GF+ relevanta?

Produkter från +GF+ används ofta inom följande sektorer, till exempel:

  • Vattenindustrin
  • Halvledarindustrin
  • Energiförsörjning
  • Byggteknik

Georg Fischers produkter online hos Automation24 för mätning med hög precision

Hos Automation24 kan du köpa olika Georg Fischer-produkter inom flödesmätning för olika media, mät- och temperaturområden.

För en exakt och beröringsfri mätning av flöden får du ultraljudsflödesmätare i plast, som enkelt kan integreras i pågående processer tack vare clamp-on-anslutningen. Rörledningarna behöver inte öppnas.

Portaflow PF-serien är en bärbar ultraljudsflödesmätare för vatten eller flytande media i allmänhet. Den kompakta U1000 V2-serien är lämplig för permanent installation och används för att mäta rent vatten.

De elektromagnetiska flödesmätarna FlowtraMag av plast, även kända som Magmetrar från +GF+, är lämpliga för mätning av ledande vätskor. Tack vare Bluetooth-gränssnittet kan de enkelt installeras med den kostnadsfria appen Configuration Tool (ladda ner från Google Play Store / Apple Store).

De mångsidiga flödesmätarna med variabel area är lämpliga för mycket exakta och ekonomiska flödesmätningar i rörledningar. Dessa finns i ett flertal material och med olika mätalternativ och används t.ex. vid kemisk bearbetning och vattenbehandling.

Dessutom finns en processdisplay för visualisering, utmatning och övervakning av uppmätta värden i kategorin utvärderingsenheter för flödesmätning som Signet 9900 – 159001695. Det spelar ingen roll om givarna är givare för flöden, ph, konduktivitet, resistivitet, tryck, temperatur, nivå eller löst syre.

Bland processgivarna finns även kompakta flottörvakter för övervakning av nivån på vätskor, avloppsvatten och kemikalier. Givarna kan enkelt monteras på insidan av cisterner, tankar, sumpar och bassänger.

I kategorin tillbehör för processkontroll/-övervakning hittar du en valfri batch-, relä- och analog utgångsmodul för att utöka utvärderingsenheten med ytterligare funktioner.

Med +GF+ eller Georg Fischer kan du på ett tillförlitligt sätt övervaka flödeshastigheter och kvantiteter i dina processer. På så sätt kan du snabbt identifiera när det finns risk för produktionsstopp och när åtgärder krävs. Det krävs bara en enkel onlinebeställning för att skydda dig från onödiga underhålls- och reparationskostnader. Välj rätt lösning från +GF+ för din applikation nu!

Om du har några frågor om hur du väljer rätt flödesmätare eller andra produkter kan du gärna kontakta de erfarna ingenjörerna och teknikerna på Automation24.