Kopplingslådor / Kopplingsskåp


Kåpor som skyddar dina automatiseringskomponenter

Kåporna spelar en viktig roll inom automatiseringsteknik. De skyddar de känsliga elektriska och elektroniska komponenterna från extern påverkan i din anläggning. Kåpor och kopplingsskåp ansvarar dessutom för att känsliga automatiseringskomponenter inte kommer i kontakt med vatten, damm och smuts och skyddar dem dessutom från andra yttre influenser. Kåporna förebygger dessutom kontakt med farlig spänning.

FIBOX apparatlådor i plast och aluminium

FIBOX tillverkar kåpor av högkvalitativa plastmaterial och robust aluminium. Kåpor av plastmaterial omfattar bland annat:

  • Polykarbonathölje MNX
  • ABS-hölje
  • Väggskåp ARCA

Karbonatplast- och ABS-plastkåpor är de mest kostnadseffektiva typerna av kopplingsskåpen. De är lätta att bearbeta, slagtåliga samt värme- och väderbeständiga. Aluminiumkåporna är däremot robustare och kan användas i mer krävande miljöer.

Kåporna från FIBOX används inom alla industrier.

 

Hitta optimala kåpor och kabelförband för dina krav hos Automation24

I produktsortimentet hos Automation24 finns ett urval av kåpor från den finska tillverkaren FIBOX. De olika modellerna garanterar ett individuellt anpassat skydd som uppfyller dina önskemål. Hos Automation24 kan du beställa många olika produkter från FIBOX – som kåpor, kopplingsskåp och elcentraler. Oavsett om du väljer kåpor av plastmaterial eller kåpor av metall hos Automation24 hittar du även lämpliga tillbehör till kåpor här.

Till kåporna hittar du även lämpliga kabelskruvförband som möjliggör en säker tätning och håller smuts och fukt borta. Du kan välja mellan kabelskruvförband i serien blueglobe® från PFLITSCH i både plastmaterial och mässing och kabelskruvförband från LAPP Group i serien SKINTOP® CLICK.

Dessutom erbjuds passande kabelgenomföringar från LAPP Group som, säkert, pålitligt och framför allt snabbt, ger dig möjlighet att fästa flera kablar samtidigt till ditt kopplingsskåp.

Vilket ditt val än faller på, får du alltid produkter som uppfyller vår förpliktelse till högt ställda kvalitetskrav.

Beställ kåpor från FIBOX och kabelskruvförband från PFLITSCH hos Automation24 till förmånliga priser och skydda din elektriska och elektroniska utrustning. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor om kåporna, kabelskruvförbanden och tillbehören.