Kopplingsteknik


Rätt kopplingsteknik för alla användningsområden

Kopplingsdonen är kärnan i alla processkretsar. Oavsett vilken anläggning och maskin det gäller, kan kopplingsdon användas för att starta, pausa och stoppa driften. Därför erbjuder vi produkter för olika bryteffekt och spänningsområden. Det gäller inte bara till- och frånkopplingsbrytare, utan även huvudströmbrytare som startar och stoppar hela processkretsen. Dessutom används kontaktorer och reläer för att till exempel starta motorer. Tidreläer skapar erforderliga fördröjningstider i din process.

Säkerhet med rätt val av kopplingsdon

Kopplingsdonen måste vara anpassade till de aktuella förhållandena och processförutsättningarna. Det är viktigt att ta hänsyn till utrustningens olika egenskaper och effekter, som:

  • Bryteffekt
  • Spänningsområde
  • Användningsområde

Bryteffekten och spänningsområdet beror på vilka komponenter som ansluts i anläggningen. Kapslingsklassen ska däremot väljas utifrån miljöförhållandena.

Kvalitativ kopplingsteknik från Automation24 till förmånliga priser

Hos Automation24 hittar du, inom kategorin kopplingsteknik, utrustning från tillverkarna Eaton, PHOENIX CONTACT, Selec och TELE till mycket bra priser. Dessa kännetecknas av sin höga kvalitet och ökar tillförlitlighet och säkerhet för både människor och maskiner.

Huvudströmbrytare från Eaton, som t.ex. Eaton 038873 - T0-2-1/EA/SVB, har kapslingsklass IP65 och är därmed skyddade mot beröring, damm och inträngande vatten. Eftersom kontaktorer och reläer vanligtvis monteras i kopplingsskåp är det fullt tillräckligt med kapslingsklassen IP20.

Med det lättanvända och förmonterade kopplingsreläerna och relämodulerna från PHOENIX CONTACT kan signaler enkelt separeras, dupliceras eller förstärkas.

Om du vill ha ett relä med avancerade funktioner, som fördröjt till- och frånslag, är tidreläer från Selec och TELE det rätta valet för dig.

Om du till exempel vill ansluta och driva motorer och anläggningar behöver du en hög kopplingseffekt. Detta kan utföras med hjälp av effektreläer från Siemens i SIRIUS-serien. Från samma serie hittar du också hjälpreläer i sortimentet som ett perfekt tillägg – den smidiga lösningen för inkoppling av styr- och hjälpströmkretsar.

Om du vill öka säkerheten i mindre utrustningar bör du titta på kategorin lastfrånskiljare. Där hittar du högkvalitativa strömbrytare och huvudbrytare från Eaton. Du hittar även kompletta enheter, inklusive kapsling, så att utrustningen kan användas direkt i sin rätta miljö utan ytterligare skydd. Dessutom erbjuder Automation24 också passande kopplingslådor/kopplingsskåp.

Om du vill skydda din utrustning från överbelastning så är lämpliga övervakningsreläer ett måste. Du har valet mellan termiska och elektroniska varianter i SIRIUS-serien från Siemens och ström- och spänningsövervakningsreläer från Selec och TELE. Från den sistnämnda tillverkaren finns även temperatur och övervakningsreläer att tillgå från Automation24.

Hos Automation24 hittar du kopplingsutrustning till mycket förmånliga priser. Höj säkerheten i dina maskiner och anläggningar och välj rätt kopplingsutrustning för din applikation nu!