Kopplingsteknik


Rätt kopplingsteknik för alla användningsområden

Kopplingsdonen är kärnan i alla processkretsar. Oavsett vilken anläggning och maskin det gäller kan kopplingsdon användas för att starta, pausa och stoppa driften. Därför erbjuder vi produkter för olika bryteffekt och spänningsområden. Det gäller inte bara till- och frånkopplingsbrytare, utan även huvudströmbrytare som startar och stoppar hela processkretsen. Dessutom används kontaktorer och reläer för att till exempel starta motorer. Tidreläer skapar erforderliga fördröjningstider i din process.

Kopplingsdon med kvalitet

Automation24 erbjuder olika kopplingsdon, bland annat från Eaton, som kan anpassas efter den aktuella användningen eller önskade funktionen. Både Eaton och Siemens hör till de marknadsledande företagen inom området kopplingsteknik för att säkra energiförsörjningsenheterna i processer. Automation24 erbjuder både hög kvalitet, pålitlighet och säkerhet för ditt system och dina medarbetare till mycket förmånliga priser.

Välj mellan olika funktioner och konstruktioner och koppla ditt system med kopplingsdon från Automation24.

 

Säkerhet genom rätt val av kopplingsdon

Kopplingsdonen måste vara anpassade till de aktuella förhållandena och processförutsättningarna. Det är viktigt att ta hänsyn till utrustningens olika egenskaper och effekter:

  • Bryteffekt
  • Spänningsområde
  • Driftsätt

Bryteffekten och spänningsområdet beror på vilka komponenter som ansluts i anläggningen. Kapslingsklassen ska däremot väljas utifrån miljöförhållandena. Huvudströmbrytare från Eaton, som Eaton 038873 -  0-2-1/EA/SVB, har kapslingsklassen IP65 och är därmed skyddade mot beröring, damm och inträngande vatten. Eftersom kontaktorer och reläer vanligtvis monteras i kopplingsskåp är det fullt tillräckligt med kapslingsklassen IP20.

För lastfrånskiljare erbjuder Automation24 dessutom sammansatta komponenter i kåpor, så att kopplingsdonen kan monteras direkt på fältet utan ytterligare skyddskåpa.

Hos Automation24 finns det kostnadseffektiva kopplingsdon från marknadsledande företag. Nu kan du beställa rätt kopplingsdon för din anläggning!