Signaltorn


Signaltorn för kontroll och säkerhet

Signaltorn används inom alla industribranscher för att meddela eller beskriva aktuell status med ljud- eller ljussignaler. I risksituationer fungerar de som visuell eller akustisk varning och erbjuder dessutom säkerhet.

Signaltornen finns både som färdiga enheter och som praktiska moduler som kan kombineras individuellt. Det finns ett lämpligt signaldon för alla anläggningar som kan anpassas med olika kombinationer av ljus- och ljudsignaler. Alla färger kan tilldelas en egen betydelse som anpassas individuellt till anläggningen.

Mångsidiga användningsområden

Signalenheter används i nästan alla industribranscher, både som statusindikering, som kontrollampor vid automatiserade förlopp eller som varningssignaler i nödsituationer. Några användningsområden för signaltorn:

  • Verktygsmaskiner
  • Produktionsbanor
  • Provningsplatser
  • Uppfarter

Signaltorn är i allmänhet godkända för internationell användning, även i tuffa miljöer och dåliga ljusförhållanden. Flexibel montering tack vare de många olika modulerna.

 

Signaltorn hos Automation24

Signaltornen från Eaton i kategorin Kontroll och signalering är indelade i tre olika storlekar. De har en diameter på 70 mm eller de mer platsbesparande, 40 mm och 57 mm. De färdiga ljusenheterna har tre olika ljusmoduler, till exempel det färdiga signaltornet Eaton 171425 - SL7-100-L-RYG-24LED och med två ljusmoduler som det färdiga signaltornet Eaton 171424 - SL7-100-L-RG-24LED . De kombinerbara modulerna har olika basmoduler, som basmodulen Eaton 171456 - SL7-FMS-100 med snabbmonteringssystem.

Hos Automation24 finns ett stort urval av signaltorn till mycket förmånliga priser. Här hittar du lämpliga signaltorn för din anläggning!