Siemens Ljusbågsskydd

Kompromissa inte med det perfekta skyddet

Brandskyddsbrytare/Ljusbågsskydd blir alltmer vanliga och ger ett förebyggande skydd för material- men framför allt personskada. I vårt sortiment har vi, med Siemens brandskyddsbrytare i serien 5SV6, kvalitetsprodukter som garanterar dig den bästa säkerheten. Anledningen till att brandskydd nu är obligatoriskt inom ett antal områden och varför det nya sortimentet från Siemens erbjuder ett perfekt skydd, kan du hitta här.


Siemens Ljusbågsskydd

Säkerhet utan förbehåll: Skydd mot kortslutning och överbelastning!

Den nya generationens ljusbågsskydd

5SV6-serien – Produktfördelar


Säkerhet utan förbehåll: Skydd mot kortslutning och överbelastning!

I Europa rapporteras mer än två miljoner bränder årligen. Av dessa är mer än en tredjedel orsakade av allvarliga brister i elinstallationer. Brandskador för miljardbelopp, tusentals skadade och till och med döda är det bistra resultatet. Av denna anledning är installation av ljusbågsskydd/brandskyddsbrytare nu obligatoriskt inom många tillämpningsområden!

I och med offentliggörandet av den ändrade tyska standarden DIN VDE 0100-420 från 2017 är installation av ljusbågsskydd obligatorisk för många lokaliteter, såsom sov- och uppehållsrum på förskolor, äldreboenden och i barriärfria lägenheter, i byggnader av brännbart byggmaterial, i lokaler med hög brandrisk samt i byggnader som innehåller oersättliga föremål. Installation av ljusbågsskydd enligt IEC 60364-4-42 rekommenderas även internationellt.

Den nya generationens ljusbågsskydd: Siemens 5SV6

Den nya generationens ljusbågsskydd: Siemens 5SV6

Den nya generationens ljusbågsskydd

Med den 5SV6-serien presenterar Siemens de nya och tekniskt avancerade skyddskomponenterna för ett förebyggande brandskydd i elektriska installationer.

Brandskyddsbrytaren kombinerar funktionen för andra generationens AFDD med funktionen av en automatsäkring i en och samma enhet och är därför den minsta brandskyddsbrytaren i världen.

Tidigare installationer har alltid krävt två enhetsplatser per krets för denna lösning. Den nya 5SV6 minskar därigenom avsevärt det utrymme som krävs för nya installationer och möjliggör en standardiserad expansion av befintliga anläggningar. Genom ett enkelt utbyte av en vanlig automatsäkring kan skyddet för de befintliga kretsarna ökas avsevärt.

5SV6-serien – Produktfördelar

50% platsbesparing jämfört med tidigare lösning

Enkel uppdatering av befintliga anläggningar

Ökad tillgänglighet till anläggningen

Nytt koncept för bärskenor

1000 V ISO-test utan bortkoppling av ledare

Till Ljusbågsskydd

Nyhet: 5SV6 Ljusbågsskydd (till höger) och 5SV1 Jordfelsbrytare/Automatsäkring (till vänster) från Siemens

Nyhet: 5SV6 Ljusbågsskydd (till höger) och 5SV1 Jordfelsbrytare/Automatsäkring (till vänster) från Siemens

De nya ljusbågsskydden, Siemens 5SV6, ger det ideala förebyggande skyddet mot kortslutning och överbelastning. Skydda dig själv, dina maskiner och din utrustning idag - beställ ljusbågsskydd nu till bästa pris hos Automation24! Kontakta oss gärna om du har några frågor om den nya produktserien. Vi finns här för dig och hjälper dig gärna!