Transformatorer


En transformators uppbyggnad

En transformator, populärt kallad trafo, består av en primär och en sekundär spole med separata lindningar. Dessa spolar är vanligtvis tillverkade av koppar.

När växelström flyter genom primärspolen alstras ett föränderligt magnetfält som passerar genom sekundärspolen och genererar en sekundärspänning genom induktion.

Förhållandet mellan antal varv i de båda spolarna avgör om en spänning transformeras upp eller ner. Ju fler antal varv på sekundärspolen jämfört med antalet på den primära spolen, desto högre sekundärspänning genereras. Således kan en transformator omvandla en högre spänning till en lägre eller en lägre spänning till en högre.

Båda spolarna är vanligtvis förbundna via en järnkärna. Som ett resultat, är magnetfältlinjerna optimerade så att ingen energi går till spillo.

Transformatorer från Murrelektronik - rätt spänning för varje tillfälle

Tillverkaren Murrelektronik erbjuder en flora av transformatorer för olika applikationer. På detta sätt kan de spänningsnivåer som krävs i olika situationer, alltid framställas.

Transformatorerna från Murrelektronik används bland annat inom följande områden:

  • Lager- och materialhantering
  • Robotik
  • Generell maskinbyggnad
  • Förpackningsteknik
  • Byggnadsteknik

Tack vare att nationella och internationella standarder efterföljs och UL samt cUL-certifiering erhållits, kan transformatorerna användas över hela världen.

 

Köp innovativa transformatorer hos Automation24

Inom kategorin strömförsörjning hittar du de tillförlitliga transformatorerna från Murrelektronik till försäljning. Du hittar enfasiga styr- och isolationstransformatorer såväl som enfasiga säkerhetstransformatorer. Välj mellan serierna MTS, MST och MST-Multispänning.

Transformatorerna i MTS-serien, som t.ex. MTS – 86340 är med sina integrerade monteringsplattor anpassade för skruv- eller DIN-skenemontage. Monteringen blir därför både tids- och kostnadsbesparande. Dessa transformatorer är tillgängliga med en ingångsspänning på 230/400 V AC samt en utgångsspänning på 230 eller 24 V AC. De finns i ett effektomfång från 40 till 250 VA.

Transformatorerna i MST serien med nyckelhålsmontage som på MST – 86306 har en ingångsspänning på 230 och 400 V AC. De har en utgångsspänning på 24 V AC (SELV) eller 230 V AC i ett effektområde från 320 till 1 000 VA. Särskilt innovativa och flexibla är transformatorerna i serien MST-Multispänning, såsom MST Multispannungsbereich - 86145, då de med hjälp av bryggor kan anpassas till olika nätspänningar. Ett bryggningskit ingår som standard i leveransen. Dessa transformatorer är utrustade med elva förinställda ingångsspänningar från 208 till 550 V AC. Utgångsspänningsområdet omfattar 2 x 115 V AC eller 1 x 230 V AC.

De uppfyller godkännanden från cURus, GOST och Germanischer Lloyd och är därför lämpliga att använda i hela världen.

Köp de tillförlitliga transformatorerna från Murrelektronik och se till att ha rätt spänning i varje situation. Se fram emot en snabb leverans. Beställ nu!