Wieland Electric

Wieland-logotyp Anser du att en säker automatisering av dina operativa processer är viktig? Då bör du kolla in säkerhetsprodukterna från Wieland som du hittar hos Automation24!


Vilka är Wieland Electric

Det medelstora företaget Wieland Electric grundades 1910 i Bamberg och erbjuder produktlösningar för industri- och byggteknik .

Tillverkaren är inte bara global marknadsledare när det gäller elektriska installationer för funktionella byggnader, utan imponerar även med innovativ säkerhetsteknik .

När lämpar sig en säkerhetslösning från Wieland?

Wielands säkerhetsprodukter är lämpliga för användningsområden där maskiner utgör ett hot mot användaren. De kan användas för att implementera säkerhetsfunktioner, till exempel automatiskt områdes- och åtkomstskydd eller säker avstängning av maskiner. Detta är till exempel viktigt inom följande tillämpningsområden:

  • Förpackningsteknik
  • Intralogistik
  • Förbränningssystem
  • Pressar
  • Robotik
  • Skär- och frästeknik

Innovativ säkerhetsteknik från Wieland Electric i sortimentet hos Automation24

I mer än 100 år har kunder inom industri- och byggteknik litat på expertisen hos Wieland Electrics. Automation24 förlitar sig också på Wieland och erbjuder därför ett stort antal produkter inom området säkerhetsteknik.

I webbutiken hittar du säkerhetsbrytare i form av säkerhetsreläer som används för grundläggande övervakning av säkerhetsrelaterade kretsar, tvåhandsutvärderingsreläer för övervakning av tvåhandsmanövrerade konsoler samt tidsfördröjda säkerhetsreläer för kontroll av skyddslås.

Här hittar du även expansionsenheter för utbyggnad av säkerhetskontakter efter anslutning till basala säkerhetsreläer.

Dessutom erbjuder vi samos® PRO COMPACT felsäkra styrsystem från Wieland Electric. Användningen av dessa moduler är särskilt lämplig när fler än tre säkerhetsfunktioner ska utföras. Wielands kompakta felsäkra styrsystem kan programmeras grafiskt och har en tidsbesparande automatisk dokumentationsfunktion som är unik på marknaden.

I kategorin Säker drivteknik hittas stilleståndsvakter från den erfarna tillverkaren för en säker frigöring av skyddsanordningar.

"Safety first" - med produkter från Wieland Electric kan du nu säkerställa den nödvändiga säkerhetsnivån i dina automationsprocesser på ett enkelt, säkert och flexibelt sätt!

Om du beställer före 15.00 skickar Automation24 de produkter som finns i lager samma dag. Har du fler frågor? Kontakta gärna medarbetarna i vårt tekniskt kunniga supportteam direkt. Du får detaljerad konsultation om säkerhetstekniska produkter och givetvis även om andra produkter i sortimentet.