Kablage / Ledningar


Kablar och ledningar: Viktig anslutningsteknik

En oumbärlig komponent. Kablar och ledningar är några av de viktigaste komponenterna inom energi- och automatiseringsteknik. Trots att det blir allt vanligare att anläggningar litar på trådlös överföring via radiosignaler spelar kablar och ledningar fortfarande en viktig roll inom teknologiska arbetsområden. Klassiska ledningar har många fördelar jämfört med trådlös överföring, som direkt energiöverföring och har betydligt mindre störningskänslighet. Kvalitetsegenskaper som utmärkt ledningsförmåga, böjnings- och klämningssäker isolering och anpassning till specifika användningsområden (till exempel kablar med hög släpkedjetålighet) är avgörande.

Kablar och ledningar: Användningsområden

Kablar och ledningar används när energi eller signaler ska överföras. Och det är ofta fallet inom automatiserings- och styrningsteknik. Därför hör kablar och ledningar till de viktigaste och oftast använda komponenterna inom anslutningstekniken.

Kablar och ledningar är bland annat viktiga inom dessa områden:

  • Maskinbygge
  • Industrianläggningar
  • Byggnadsteknik
  • Skeppsbygge

 

Kablar och annan anslutningsteknik hos Automation24

I webbutiken Automation24 erbjuds produkter inom automatiseringsteknik till förmånliga priser och med bra underhållsvillkor för privata kunder och företagskunder. Utöver positionsgivare, processgivare, kopplings- och skyddsteknik, kontroll och signalering, styrteknik och spänningsförsörjning finns även professionell anslutningsteknik i sortimentet. Inom området kablar och ledningar hittar du till exempel lämpliga stamledningar till fördelningsboxar som utmärker sig genom hög kvalitet och pålitlig bearbetning.

Hos Automation24 finns ett stort urval av kablar och ledningar till mycket förmånliga priser. Beställ lämpliga kablar för din anläggning här!