Leuze

Leuze electronic Letar du efter en lösning för effektiv objektdetektering? Automation24 erbjuder dig passande optiska givare från den erfarna tillverkaren Leuze för varje applikation samt till ett attraktivt pris.


Leuze electronic GmbH: Sensorspecialist med framtidsutsikter

Leuze electronic GmbH grundades i Owen/Teck 1963. På den tiden låg deras fokus på produktion av sensorer för Leuzes eget väveri. Med tiden expanderade sortimentet. Idag erbjuder leverantören mätande sensorer, databehandlings- och bildöverföringslösningar samt identifieringssystem och säkerhetskomponenter.

Redan från början fokuserade det 6 personer starka arbetslaget på kundernas behov och önskemål. Detta resulterade i kreativa och framtidssäkra lösningskoncept som styr företagets tillväxt och som Leuze fortfarande är känt för idag.

Speciellt de optiska givarna räknas som ett av fokusområdena hos Leuze. De många milstolparna som uppnåtts under företagets historia är ett bevis på detta.

Allt började på 1960-talet med utvecklingen av RK 06/1, världens minsta reflexhuvud. Det fortsatte på 1970-talet med den mycket robusta RK188 reflexavkännande fotocellen i metall för tuffa industrimiljöer. Det var också vid denna tidpunkt som Leuze lanserade världens första fotocell för dataöverföring, DDLS 78.

På 1980-talet kom till exempel reflektionsfotocellen PRK 72 fram, som kännetecknades av ett beröringsfritt reflexhuvud. Slutligen följde utvecklingen av polarisationsfilter för detektering av transparenta objekt. Det här är bara några av milstolparna då många fler innovationer följde på dessa.

Optimala lösningar för många användningsområden

Med tillkomsten av fler kreativa produktnyheter skapade innovatören kontinuerligt möjligheter att nå kunder från en mängd olika industrisektorer, såsom:

  • Bilindustrin
  • Grafisk industri
  • Träindustrin
  • Förpackningsindustrin
  • Livsmedels- och dryckesindustrin

Leuze fotoceller & lasergivare för olika applikationer i webbutiken hos Automation24

Den stora mängd erfarenhet som Leuze har samlat över tid märks också idag i givarnas enastående kvalitet.

Även vi på Automation24 är övertygade om detta och värdesätter tillverkaren som en erfaren industripartner. Av denna anledning hittar du ett urval av rektangulära fotoceller/ljussensorer och lasergivare från Leuze för olika applikationer inom kategorin positionsgivare i butiken.

Med den robusta 3C-serien får du användarvänliga optiska givare med omfattande inlärningsfunktioner. De har långa räckvidder och används inom förpacknings- och transportindustrin.

15-serien med sina användbara standardfunktioner är lämpliga för en generell industriell användning. De är även robusta och har lång räckvidd.

23-serien erbjuder funktioner som är jämförbara med de i 15-serien, fast i miniatyrformat. De kan dock manövreras via en flervarvig potentiometer.

Med Leuzes ljussensorer i sensorserien 25C täcker du in många användningsområden inom förpackningsteknik, automatiseringsteknik och intralogistik. Tack vare sina metallförstärkta M4-gängade hylsor har de ett stabilt hölje samt en lång räckvidd för sin kompakta storlek. Seriens referensgivare förtjänar ett särskilt omnämnande här. De har ett IO-Link-gränssnitt och kan, till skillnad från konventionella ljussensorer, använda transportbandet som referens för att identifiera avvikelser som exempelvis kartonger.

46C-serien med ett mycket stabilt plasthölje är lämpliga för träindustrin, transport- och lagringsteknik samt maskinbyggnad. Givarna har även lång räckvidd och är lätta att justera. De ställs in med hjälp av potentiometrar eller mekaniska justeringsspindlar. Larmutgången säkerställer en konstant tillgänglighet.

Alla modeller har valfri ljus-/mörkerkoppling, tydliga lysdioder och erbjuder kraftfullt skydd mot störande ljus genom A²LS (Active Ambient Light Suppression). Dessutom är många av Leuzes optiska sensorer Ecolab-certifierade och därför lämpliga för användning i tuffa industriella miljöer.

Du kan också lita på den erfarna tillverkaren Leuze för en effektiv objektdetektering. Beställ en passande sensorserie för din applikation från Automation24 nu och dra nytta av attraktiva priser och snabb leverans inom 24-48 timmar.

Här kan du informera dig mer om Leuze: www.leuze.com