Drivteknik


Drivteknik som får dina maskiner och anläggningar att prestera på topp

Drivteknik är den teknik som har som syfte att omvandla energi till rörelse, till exempel för att driva maskiner och elmotorer eller utföra komplicerade rörelseförlopp. För att åstadkomma detta är det avgörande att samspelet mellan de olika drivkomponenterna är helt friktionsfritt.

Drivtekniska system

De olika drivningslösningarna kan delas in i dessa drifttyper:

  • Direkt drift
  • Indirekt drift

När det inte finns några transmissionskomponenter som drev och kopplingar handlar det om en direkt drift. Energin överförs i detta fall direkt till systemet. Då är det viktigt att uppnå en korrekt förstyrning med avseende på varvtal, acceleration och ryck för att systemets konstruktion ska vara exakt och effektiv. Driften ingår dock oftast i ett komplext system av maskiner och drivenheter eller i en drivlina som spindlar och transmissioner. Då är driften indirekt.

Drivtekniken är av väldigt stor betydelse för många industriella användningsområden samt för transportindustrin och inom konsumtionsvaror.

 

Drivteknik hos Automation24

Hos Automation24 kan du inom området Drivteknik hitta både Siemens startutrustning som mjukstartare, fram-/backomkopplare och direktstartare samt den variabla varvtalsstartaren från Eaton som överbryggar luckan mellan klassiska startutrustning och frekvensomriktare.

Hos Automation24 hittar du produkter inom drivteknik till ett oslagbart förmånligt pris. Handla redan idag och ge dina maskiner och anläggningar en jämn start.