Kopplingsplintar / Anslutningsklämmor


Stabila anslutningar med kopplingsplintar och anslutningsklämmor

Kopplingsplintar eller anslutningsklämmor är anslutningstekniska komponenter som används för att ansluta två eller fler ledare i styrtekniken. Ledarnas ändar ansluts till varandra via ett kontaktdon av metall. Ett hölje av plastmaterial skyddar anslutningen och kan användas för att montera plintarna lättillgängligt på en DIN-skena i kopplingsskåpet. Plintarna är konstruerade för montering av ledningar med många olika diametrar.

Plintarnas konstruktion gör hanteringen enklare och ledningarna kan installeras och anslutas snabbt, utan krävande förarbete. Genom anpassade anslutningsbryggor kan enstaka plintar anslutas med varandra och mycket avancerade ledningssystem skapas. Samtidigt bevaras översikten över systemet. Dessutom är det lätt att byta ut enskilda plintar och systemet bibehåller sin flexibilitet.

Säkra anslutningar i kopplingsskåpet

Genomgångsplintar och plintar för flera ledare används överallt inom styrteknik och byggnation. Grundprincipen för anslutning av ledningar är densamma för alla plintar. Men plintarna skiljer sig åt och beroende på installationen har de olika...

  • Utförande: genomgångsplintar, plintar för flera ledare, skyddsledare eller PE-plintar
  • Anslutning: skruvförband eller klämanslutning
  • Möjlig ledararea

Stort utbud av kopplingsplintar och anslutningsklämmor

Hos Automation24 kan du hitta kopplingsplintar och anslutningsklämmor inom kategorin anslutningsteknik. Där finns både enkla genomgångsplintar och ställdonsplintar från PHOENIX CONTACT, som är en av de ledande tillverkarna av anslutningsteknik.

Plintarna finns med både kläm- och skruvanslutning. Underlätta installation och underhåll av ditt styrsystem med hjälp av lättmonterade och hopkopplingsbara enheter. Hos Automation24 hittar du kopplingsplintar med den diameter och färg som du önskar.

Hos Automation24 finns ett stort urval av kopplingsplintar och anslutningsklämmor till mycket förmånliga priser. Välj de lämpliga kopplingsplintarna för din applikation nu!