Belysning för kopplingsskåp


Kopplingsskåpsbelysning, för ett bekvämt arbete i kontrollskåp

Som förväntat är utrymmet i ett kopplingsskåp mörkt och svårt att arbeta i. Till exempel att urskilja färger på kablar kan därför snabbt bli en utmaning.

Dålig synlighet beaktas ofta inte vid planering av kopplingsskåp. Men om det finns komponenter i skåpen som ofta måste manövreras så är den så kallade kopplingsskåpsbelysningen nästan oumbärlig. Detta är armaturer som installeras direkt i kopplingsskåpet och förenklar detektering och drift av de enheter som används. Exempelvis kan felaktigheter som sker under installation, underhåll eller reparation undvikas och man kan därmed slippa fördyrande förseningar.

Kopplingsskåpsbelysningars egenskaper

Kopplingsskåpsbelysning skiljer sig till exempel med avseende på storlek, materialegenskaper, ljusstyrka och anslutningsteknik. De används inom en mängd olika industrisektorer, t.ex.

  • Maskinkonstruktion
  • Styrsystem
  • Ställverk

Kopplingsskåpsbelysning från RITTAL hos Automation24 till oslagbara priser

Inom kategorin industribelysning har Automation24 Rittal kopplingsskåpsbelysning eller LED-belysning i olika storlekar.

"col-sm-6">

Rittals LED-belysning är en innovation på marknaden då de säkerställer att ditt kopplingsskåp är väl upplyst och att ljuset distribueras flexibelt och kan anpassas till installationssituationen. På detta sätt blir varje liten vinkel i skåpet upplyst. Trots den höga ljuseffekten är armaturerna mycket energieffektiva tack vare modern LED-teknik.

Tack vare clips-systemet går installationen av armaturerna från Rittal snabbt och utan verktyg. Liggande eller stående? – Beroende på dina behov kan du montera armaturerna i olika positioner och därmed säkerställa bästa möjliga belysning.

I webbutiken finns LED-lamporna tillgängliga antingen i standardversion eller med rörelsedetektor samt med nätuttag som kan roteras 90°.

All kopplingsskåpsbelysning från Rittal har UL-godkännande för den amerikanska marknaden och kan användas globalt tack vare ett brett spänningsomfång.

Automation24 tillhandahåller även rätt tillbehör för din kopplingsskåpsbelysning. Du kan till exempel hitta dörrkontakten Rittal SZ 2500.460 för automatisk tändning av belysningen när dörren till kontrollskåpet öppnas.

Du hittar även ett stort antal kvalitativa kopplingslådor/kopplingsskåp som passar till LED-armaturerna från Rittal samt från FIBOX och Raychem RPG.

Om du vill göra ditt arbete i kopplingsskåpet enklare, kan du lita på de energieffektiva kontrollskåpsarmaturerna från Rittal. Beställ nu från Automation24 till ett oslagbart pris och ta emot din leverans inom 24-48 timmar.