Lastfrånskiljare


Så här fungerar lastfrånskiljare

En lastfrånskiljare används både som huvudströmbrytare och säkerhetsbrytare. Lastfrånskiljaren är konstruerad som ett lastkopplingsdon. Lastfrånskiljaren används ofta som huvudströmbrytare och för att till- och frånkoppla anläggningar inom alla områden i industrin. När lastfrånskiljare används behövs ingen ytterligare frånskiljare och de är därför mycket kostnadseffektiva att installera. Lastfrånskiljarna används framför allt för att koppla obelastade och belastade transformatorer och kablar. Lastfrånskiljarna används även för att öka en anläggnings säkerhet. Då används de istället för frånskiljare. Dessa kopplingsdon används även som manöverbrytare, servicebrytare och underhållsbrytare.

Lastfrånskiljarnas användningsområden

De typiska användningsområdena är exempelvis dessa:

  • Industrianläggningar
  • Hantverk
  • Byggnadsteknik

 

Lastfrånskiljarna finns i flera olika modeller

Automation24 erbjuder lastfrånskiljare i de vanligaste modellerna i kategorin Lastfrånskiljare. Här hittar du bland annat artiklar från välkända tillverkare som Eaton. Lastfrånskiljarna levereras antingen för inmontering eller påmontering. De finns i 1- eller 3-poliga varianter med avseende på huvudkretsen. Dessutom finns olika brytare som har ett låsbart 0-läge. Du kan också välja mellan olika maximala driftslaster.

Hos Automation24 finns ett stort urval av lastfrånskiljare till mycket förmånliga priser. Välj en passande lastfrånskiljare till din anläggning!