Skyddsteknik


Skyddsteknik – en livsviktig komponent inom automationsteknik

Säkerhetskomponenterna inom automationsteknik omfattar bland annat automatsäkringar, jordfelsbrytare, motorskyddsbrytare och lastövervakning. De används för att skydda anläggningen och användaren. I nödsituationer, som kortslutning, överbelastning och felström (skillnad mellan utgångs- och ingångsström), frånkopplar säkerhetskomponenterna. Automatsäkringar och motorskyddsbrytare kan även användas för manuell koppling, exempelvis vid underhållsarbeten.

Säkerhet genom rätt val av skyddsteknik

Naturligtvis ska säkerhetskomponenter vara anpassade till miljöförhållanden och processkrav. Det är viktigt att ta hänsyn till utrustningens olika effekter och egenskaper:

  • Märkström
  • Spänningsområde
  • Antal poler och kanaler

Mätströmmen och spänningsområdet beror på anläggningens olika komponenter.

Skydd för anläggning och förbrukare från Automation24

Automation24 erbjuder skyddsteknik för alla behov från Siemens, PHOENIX CONTACT och Murrelektronik i olika mönster och för olika tillämpningar.

I vårt sortiment hittar du t.ex. lastövervakningar som den elektroniska lastövervakaren Murrelektronik MICO BASIC 4.2, jordfelsbrytaren/automatsäkringen Siemens 5SV1316-6KK16 i kategorin säkringar/jordfelsbrytare, motorskyddsbrytaren Siemens 3RV2011-0CA10 samt automatsäkringen Siemens 5SY4110-7 i kategorin automatsäkringar.

Automatsäkringar och jordfelsbrytare kan installeras i alla kopplingsskåp på ett smidigt sätt med hjälp av lämpliga tillbehör.

Du hittar även överspänningsskydd från PHOENIX CONTACT för din strömförsörjning, mät-, styr & reglerteknik, sändare/mottagare samt datateknik. Automation24 ser till att du kan följa den utökade standarden DIN VDE 0100-443, som har varit i kraft sedan 1 oktober 2016, vilken kräver överspänningsskydd för varje nybyggnation. I och med den ändrade standarden DIN VDE 0100-420 från 2017 är även ljusbågsskydd obligatoriska. De nya platsbesparande ljusbågsskydden från Siemens i 5SV6-serien är här en utmärkt lösning.

Letar du efter den optimala lösningen för anslutning av skydds- och kopplingsteknik, till exempel för motorskydd? Då rekommenderar vi SIRIUS modulära konstruktioner.

Hos Automation24 hittar du kostnadseffektiv skyddsteknik från välkända tillverkare för att skydda dina maskiner och anläggningar. Välj passande skyddsutrustning för din applikation nu!