Övervakningsreläer


Övervakningsreläer – ett skydd för din utrustning

Termiska och elektroniska reläer används som skydd mot överlast i huvudkretsen och kan därmed skydda alla slags maskiner och anläggningar. Övervakningsreläer övervakar skenbar och aktiv ström. De registrerar över- och underström, nät- och spänningsfel, kabelbrott och fasbortfall i hela anläggningen. Med elektriska reläer kan en minskning av förlusteffekten på upp till 98 % i jämförelse med termiska överlastreläer uppnås.

Användningsområden för strömövervakningsreläer

Övervakningsreläer används inom alla områden inom elektrisk kopplingsteknik. Huvuduppgifterna är då:

  • Maskin- och anläggningsskydd
  • Motorskydd

Den lämpliga monteringsstorleken och praktiska skruvförbandet gör övervakningsreläerna lätta att montera och integrera i system. Den kompakta monteringen ger ökat utrymme i kopplingsskåpet.

Hos Automation24 finns övervakningsreläer för att säkra din utrustning

Automation24 erbjuder både elektroniska överlastreläer och termiska överlastreläer från tillverkaren Siemens. Eftersom det är möjligt att ställa in tröskelvärden inom ett stort inställningsområde, skyddas inte bara motorn utan hela anläggningen. Felmeddelanden visas omgående så att de kan åtgärdas snabbt. Övervakningsreläer från Siemens finns i två storlekar, S0 och S00, som är anpassade till Siemens kontaktorer i SIRIUS modulära konstruktioner.

I sortimentet finns även övervakningsreläer från kvalitetstillverkarna TELE och Selec inom kategorierna ström- och spänningsövervakning.

Dessa motverkar på ett tillförlitligt sätt överträdda spänningsbegränsningar såväl som under- och överspänningar. Detta förhindrar plötsliga fel i anläggningen. Selec imponerar dessutom med ett oslagbart pris i förhållande till sin höga prestanda. TELE erbjuder en idealisk design för varje applikation till ett attraktivt pris.

Med hjälp av Automation24 kan du även hålla ett öga på temperatur och nivåer i dina applikationer. Vår webbutik erbjuder kraftfulla reläer för temperatur- och nivåövervakning. Med TELE temperaturövervakningsreläer undviker du kortslutningar i ditt system. Tillverkarens nivåövervakningsreläer erbjuder ett optimalt systemskydd genom att övervaka nivån på ledande vätskor.

Letar du fortfarande efter det perfekta kontrollskåpet för installationen av dina övervakningsreläer? Gör då ett besök till kategorin kopplingslådor/kopplingsskåp.

Hos Automation24 hittar du ett stort urval av övervakningsreläer för skydd av dina maskiner och anläggningar till mycket förmånliga priser.

Undvik långa driftstopp: Välj rätt övervakningsrelä för din applikation!