Anslutningsteknik


Anslutningsteknik

Inom automatisering spelar anslutningstekniken en mycket stor roll. Den innebär i allmänhet förbindning eller anslutning av tekniska komponenter, som olika enheter. De förbinds med hjälp av kablar, ledningar, klämmor, kontaktdon eller fördelningsboxar. Anslutningstekniken ska vara robust och pålitlig, men även ha mycket god ledningsförmåga, för att kunna garantera säker drift.

Typiska användningsområden för anslutningstekniken

Det går inte att genomföra någon automatisering utan anslutningselement. De ingår i en anläggnings grundläggande konstruktion: Vissa data måste registreras av en givarenhet, sedan ska de utvärderas och överföras säkert till styr- och reglertekniken. Användningsområdena är därför väldigt många och varierade. Anslutningsteknik kan exempelvis användas för att ansluta

  • mätsensorer till utvärderingsenheter,
  • kablar och ledningar med kopplingsplintar
  • sensorer och aktuatorer

 

Automation24 erbjuder ett stort utbud av anslutningsteknik

I webbutiken Automation24 finns ett omfattande sortiment av automatiseringsteknik, det består av process- och positionsgivare, kopplings- och skyddsenheter, styrteknik, kontroll och signalering samt spänningsförsörjning och passande tillbehör och varor som ger en snabbare och säkrare anslutning. Sortimentet har allt från givarkablage och kopplingsplintar som UT 2,5 från PHOENIX CONTACT till högkvalitativt kabelskydd på metervara från Murrplastik. Välkända tillverkare som PHOENIX CONTACT, Murrplastik och ifm electronic garanterar högsta kvalitet. Praktisk funktion: Företagskunder kan välja att se alla priser exklusive moms hos Automation24. Det ger en bättre översikt över kostnaderna.

Hos Automation24 finns ett stort urval av komponenter inom området anslutningsteknik till mycket förmånliga priser. Beställ rätt produkter till din anläggning!