Industriella kontaktdon


Kontaktdonen ger en säker anslutning

Kontaktdon är en viktig del av anslutningstekniken och de används för att ansluta och lossa elektriska ledningar eller ansluta givare. En kontakt består av två delar, en hane och en hona. Genom att de båda delarna fogas samman skapas en anslutning. När kontaktdonen används inom industrin är det viktigt att ta hänsyn till miljön och givar- och kontaktledningarna.

Användningsområden för kontaktdon

Kontaktdon finns i olika modeller för olika slags anläggningar:

  • Specialmaskinkonstruktion
  • Livsmedelsindustrin
  • Förpacknings- och hanteringsteknik

De är de centrala komponenterna i nästan alla elektriska anslutningar. Kontaktdonen som erbjuds här uppfyller alla nödvändiga krav för industriell användning i alla anläggningar.

 

Hos Automation24 erbjuds märkeskvalitet från PHOENIX CONTACT

PHOENIX CONTACT från Blomberg är ett av de världsledande företagen inom elektroteknik och tillverkar sedan många år kontaktdon av standardtyp och specialmodeller. Det finns ett urval av dessa högkvalitativa komponenter i sortimentet hos Automation24 i kategorin Anslutningsteknik. Du kan välja mellan 3, 4 eller 5 poler, M8 eller M12 - PHOENIX CONTACT erbjuder ett stort urval av kontaktdon för att uppfylla alla önskemål.

Hos Automation24 finns ett stort urval av kontaktdon till mycket förmånliga priser. Beställ rätt kontaktdon till din anläggning här!