Industriella kontaktdon

Industriella kontaktdon – en säker anslutning

Industriella kontaktdon är en viktig del inom anslutningstekniken och de används för att ansluta och koppla loss elektriska ledningar eller för anslutning av givare. En kontakt består i regel av två delar, en hane och en hona. Genom att de båda delarna fogas samman skapas en anslutning. När kontaktdonen används inom industrin är det viktigt att ta hänsyn såväl till applikationsförhållanden som givar- och kontaktledningar.

Användningsområden för kontaktdon

Kontaktdon finns i olika modeller för olika slags anläggningar, som till exempel

I princip är kontaktdonen de centrala komponenterna i nästan alla elektriska anslutningar och är därför helt nödvändiga.

Industriella kontaktdon med högsta kvalitet hos Automation24

Hos Automation24 hittar du högkvalitativa industriella kontaktdon från erfarna tillverkare i kategorin anslutningsteknik.

Oavsett om det gäller 3-, 4-, 5- eller 8-stifts, M8 eller M12 från PHOENIX CONTACT, 4- eller 5- stifts raka eller vinklade M12-kontakter från ifm, eller rak 7/8" hane och hona från Murrelektronik – Automation24 erbjuder ett brett utbud av runda kontakter för en mängd applikationer.

För multitasking-applikationer är de rektangulära kontakterna från HARTING, som finns tillgängliga i sortimentet, lämpliga eftersom de möjliggör en enkel samtidig överföring av elkraft, signaler, data och tryckluft.

Även området Industri 4.0 är täckt då du bland de industriella kontaktdonen också hittar RJ45-kontakter. Detta inkluderar de skärmade RJ45-kontakterna från PHOENIX CONTACT i en vinklad eller rak version för lätta applikationer och Ethernet samt fältmonterbara kontakter från Helmholz för PROFINET. Dessutom finns en skärmad Ethernet-adapter med 4-stifts M12/RJ45-kabelgenomföring från Murrelektronik.

De industriella kontaktdonen som erbjuds uppfyller de nödvändiga egenskaperna för industriell användning inom alla applikationer.

Hos Automation24 finns ett stort urval av industriella kontaktdon till mycket förmånliga priser. Välj de passande kontaktdonen för din applikation nu!